f. 1997 e. Rohdiamant ue. Florestan I, 172 cm
Kåret i  Mecklenburg, Oldenburg (premiehingst), Brandenburg-Anhalt, Sachsen-Thüringen, Rheinland, Westfalen, de sydtyske forbund, Finnland 2008 og Norsk Varmblod.

  Les mer om priser og betingelser HER

Premiehingst i Oldenburg 2000
Bruksprøve 2000 Vechta, Tyskland 30 dagers test , med totall 8,58 dressuregenskaper (4. plass av 22 hingster) , 8,33 hoppning (6. plass av 22 hingster) og med en ridbarhet på 9,25.
Han har vært kvalifisert til Bundeschampionatet hele 3 ganger, og var i finalen som 3-års. 
Royal Olymp  har selv startet t.o.m. Intermediaire I, før en alvorlig skade i 2006 satte stopper for videre sportskarriere. Stutteri-ML kjøpe hingsten med beskjed om at den aldri mer kunne ris. Vi har bevist at det umulige er mulig. Vi og hans norske rytter Siv Krog Morberg startet opptrening av Royal Olymp i 2011, hvor han startet et par stevner i MB med resultat en 1. plass og en 2. plass. For så at Royal Olymp i 2012 faktisk debuterte i Grand Prix dressur. I juni vant han en Grand Prix. Fantastisk at hingsten faktisk kom tilbake etter den alvorlige skade og klarte å klatre til høyeste nivå innen dressur. Av totalt 12 starter på Elitestevner i 2012 fra Pr. St. Georg til Grand Prix, resulterte det i faktisk hele seks 1. plasser. Dessverre fikk Royal Olymp en ny sekundær skade (overtøyd sene rundt lårmusklaturen), trolig som følge av den tidligere skaden. I samråd med hans rytter, kom vi da fram til at han skulle pensjoneres fra videre satsning innen sporten. Hingsten er født i 1997 og begynte å bli en godt voksen mann. Han ville derfor konsentrere seg helt og holden omkring avl. Dessverre i juni 2015 brakk han hovbeinet. Så han fikk dermed avslutte sitt liv hjemme på Stutteri-ML.  Uansett har det vært en fantastisk reise. Uvirkelig, men sann. RIP Royal Olymp.

Royal Olymp kommer ut av en sterk hoppestamme.
Farce var reservecampion i Oldenburg som 3- åring og ble samme år nr. 2 i Bundechampionatet. En helsøster til Royal Olymp var vice champion på hoppekåring Oldenburg i 2001, å samme år solgt for topp pris til Australia.
Helbroren Robbie Williams, som også er en kåret hingst, ble solgt til Canada på Elite Auction i Vechta.

I avlen har Royal Olymp 5 godkjente sønner, og en rekke St.Pr hopper, og i likhet med sin far, så er flere avkom kvalifiser, og plassert i Bundeschampionatet.

5 godkjente sønner:

Repertoire ue. Riccione, kåret 2007, står på Kempke Hof. Vinner av 70 dagerstest i Tyskland 2009.
Royal Oak I, ue. Welt hit II, kåret i 2004, solgt til Sverige 2005
Rialto Star, premiehinst 2005 utatt og solgt på Vechtas eliteauktion til Canada 
Royal Oak II ue. Welt Hit II, kåret 2006, solgt til Australia, Dressurchampion 2007 
Royal Baltic ue. Sion I, Kåret 2007, solgt til Baltikum2008

Royal Olymp finnes på frossen sæd.


Royal Olymp ble vist på Interimkåring i Norsk Varmblod, september-08, og fikk svært gode karakterer! Han fikk sin endelige kåring på AEG januar 2009.
Karakterer i parantes er fra AEG.


  Type: 9 (8,5)
Hode/hals/kropp: 9 (8,5)
Bein: 7
Skritt: 8,5
Trav: 8,5
Galopp: 9
Helhet: 9 (8,5)

Eksteriørindex: 9 (8,5)
Gangartsindex: 8,7
Sprangindex: 7,5

Veterinærklasse I


Dommerbeskrivelse Norsk Varmblod 2008:

Passe stor hingst, harmonisk hingst av meget god type. Godt uttrykk. Pent hode, middels lang, velansatt hals. Velliggende, god skulder, god manke, god og smidig overlinje. Velformet kryss.
Litt rette frambein. Asymetriske høver. Understilte, trange drakter både foran og bak. Korretheten ok.
Ledig, meget godt skritt. Meget godt trav med god skulderfrihet. Taktmessig, romelig meget god galopp. Trav og galopp bedømt ut ifra videoframvisning. 

 

 

Rohdiamant Rubinstein Rosenkavalier
Antine
El. St. Elektia 5 Inschallah AA
St. Pr. St. Elektia
Farce Florestan I Fidelio
St. Pr. St. Raute
Franca Francisco I
Penny