Født 2006. e. Sancisco (Sandro Hit – Rohdiamant) – Arpeggio, høyde 163 cm

Kåret i Norsk Varmblod, Livstidgodkjent for varmblodsstamboken i Mecklenburg, Mecklenburg PKS 2008 (Pintostamboken), Westfalen, Syd Tyske Forbund, Norsk Pinto, Norsk Sportsponniavl og avlsgodkjent for Barock Pinto (BPS i Holland). Avkom kan reg. i de fleste varmblodsforbund etter søknad. Blant annet Dansk Varmblod, Svensk Varmblod, Oldenburg m.fl.

  Les mer om priser og betingelser HERSE VIDEO AV Sir Cisco:
VIDEO 1 (2012)

VIDEO 2
 
Sancisco Sandro Hit Sandro Song
El. St. Loretta
Rosenfee Rohdiamant
Fauna
Florida E Arpeggio Acord II
St.Pr.St Perle
Pensylvania Polany
Kentucky

2021
Gull NM induviduelt feltritt CCN*3 og Gull i Lag-NM feltritt CCN*2 Heidi Bratlie Larsen i salen. I tillegg har «mor» Lillian Strand og Sir Cisco debutert Prix St. Georg dressur. Ellers har året vært preget litt av fortsatt Covid-19.

2020
Mor fortsatt hygger seg med gullgutten. Det er blitt 8 starter i MC og MB. Resultatmessig er det blitt 4 seiere og 3 andreplasser. Noe vi er stolte av, da det er mor som hygger seg. I tillegg ble det Lag-sølv til Heidi Bratlie Larsen og Sir Cisco i Feltritt i år. Dessverre er dette året litt satt ut for omtrent alle. Covid-19 har lagt en ganske så stor demper for satsning. Det har vært lock-down og store begrensninger stort sett hele året.

2019
Mor rir og koser seg. Sir Cisco og Lillian har ridd noen stevner. Det har gått i MC og MB. Et par seiere har det blitt. I tillegg kom vi i kontakt med Heidi Bratlie Larsen som rir feltritt. Så da ble det delt omsorg for Sir Cisco og han fikk igjen gjøre det han elsker. De har gått fra CIC 1* til CIC3 *** iløpet av sesonge. Med siere og plasseringer hver gang. I tillegg tok Sir Cisco og Heidi Bratlie Larsen Sølv i Norges Mesterskapet i Feltritt for Seniorer som høydepunkt. Heidi Bratlie Larsen tok med Sir Cisco ut og startet en dressurklasse også. MB dressur og der ble det til seier.

2018
Var et litt rolig år. Noen starter i MB dressur med et par 1. plasser med Anne-Heidi Kjernmoen i salen. Samt at han vant en CNC 1* med Eline Kjos Nilsen. I tillegg deltok han også i NM i feltritt for Unge ryttere med Eline Kjos Nilsen, men her ble det dessverre stang ut. Slik skjer av og til. Samarbeidet med begge disse ryttere ble avsluttet i 2018. Anne-Heidi Kjernmoen har fått egen hest og for Eline Kjos Nilsen har hun flere hester i sin egen stall, så det ble langt å reise til Hedmarken for å ri og trene Sir Cisco i tillegg. Vi på Stutteri-ML hadde bestemt at Sir Cisco skal virke i avlen på Stutteriet og at han da ikke kan stå permanent borte. Dermed begynte jeg, Lillian Strand å ri han selv. Mor gjør ting hun ikke kan, men vi lover at vi koser oss.

2017
Startet han en del dressur med Anne-Heidi Kjernmoen. Hvor de fikk en del fine plasseringer. Han måtte jobbes opp etter å ha vært syk i 2016. I tillegg fikk Sir Cisco en ny rytter Eline Kjos Nilsen elev av Inger Cathrine Bugge. Inger og jeg lovet at om Sir Cisco overlevde bukhinnebetennelsen skulle han få gjøre det han elsker. Så dermed startet et nytt samarbeid. Eline rakk ikke å ri han så mange ganger, men de klarte å kvalifisere seg til Norges Mesterskap for Young Rider i Feltritt. Hvor de tok en flott Sølvmedalje. Det kaller jeg et skikkelig Comeback. Det er 3 år siden han startet feltritt sist. Det er jo her han er i sitt rette element. I tillegg deltok han i Norgesmesterskap for lag i Dressur. Så det var et fint år.

2016
Dette året har Sir Cisco kombinert både litt sprang med Thea Strand og Dressur med Anne-Heidi Kjernmoen. Vår datter Thea sluttet å konkurrere med Sir Cisco dette året, da hun ønsker å ha full fokus på skolearbeid. I tillegg ble Sir Cisco alvorlig syk. Han fikk bukhinnebetennelse og holdt nesten på å dø ifra oss. Han kom igjennom operasjon, men ble litt satt tilbake. Sensommer og høsten bar preg av dette. Sir Cisco har vilje mange andre kan unne. Så han kom seg fint igjennom denne tøffe tiden.

2015 
Sir Cisco konkurrerer nå på MB nivå i både sprang og dressur. Hans nye dressur rytter Anne-Heidi Kjernmoen har at en super utvikling og med mange gode plasseringer. Thea Strand og hingsten ble kvalifisert til Junior NM innendørs i sprang 2015. Dessverre pådro de seg noe feil og valgte å trekke seg fra videre deltagelse.

2014
 
Vi har iår blitt enige med Sir Cisco’s 1. rytter Inger Cathrine Bugge om at Sir cisco trolig bør avslutte sin karriere som feltrittshest på høyt nivå. Han har da hatt et rolig år med noe stevne deltagelse. Med hoved fokus på avl.
Stutteri-ML sin datter Thea Strand (15 år) tar over tøylene og vil ri hingsten i Sprang. De kvalifiserte seg til Innendørs Norges Mesterskap for juniorer høsten  2015.

2013

I april tar Sir Cisco og Inger C. Bugge en flott 6. pl i FEI CIC/CIC* årets første feltrittsstevne i Tågarp Rideklubb (Sverige).
Juni er de i Bad Hartzburg (Tyskaland) Hvor de oppnår en flott 7. plass avl  over 60 startedene i CCI1*. Et par uker etter Vinner de sin første debut i FEI CNC** (MA) på Stramum (Norge).  Med dette er de nå kvalifisert til Unghest-VM i Frankrinke for 7-års hester.
I august får vi den endelige beskjed om at Sir Cisco får representere Norge i Unghest-VM. Han er i tillegg uttatt til å gå Nordisk Mesterskap.
September er det  Nordisk Mesterskap på Flyinge i Sverige. CIC**. Etter dressuren ligger Sir Cisco og Inger Bugge på en flott 6. plass. Han kvitterer også med en feilfri terrengdel, men så skjer det som ikke skal skje. Sir Cisco skader seg under terrengprøven og må avbryte Mesterskapet. Det resulterte også til at han ikke kunne reise til Unghest-VM to uker senere.


Hingstekåringen 28. mars-1. april 2012 for Norsk Varmblod

Type: 8
Hode/Hals/kropp: 8
Bein: 8,5
Bevegelser: 8 skritt, 7,5 trav, 8,5 galopp
Helhet: 8

Konkurranseindex: 8,5 (feltritt/Utenlandske sportsresultater)
Veterinærklasse: 1
Dommerbeskrivels:
Snaut middels stor hingst av god type. Pent hode. Lang, velformet hals. Lang, noe umarkert manke. God skulder. Velformet kryss med god muskelsetting. Gode lår og underlår. Føre bein med gode ledd og vinkler. Velformede høver. Ledig skritt. Smidig og velbalansert galopp. Kvalifisert til Bundeschampionate i feltritt i Tyskalnd. Flere seiere og plasseringer i Tyske feltrittsklasser.
TILDELT: 3 premie


2012 Sir Cisco og Inger C. Bugge vinner CIC* i Gärds, Sverige. Dermed ble de kvalifisert til det Tyske Bundeschampionate for 6 års hester, samt til Unghest VM i Frankrike. Dette førte til at Sir Cisco og Inger C. Bugge kom inn på World Ranking listen for feltrittshester. Dessverre fikk hingsten en lettere skade som gjorde at han ikke kunne delta i begge disse finalene han var kvalifiser til.


4. september 2011.
SIR CISCO og INGER C. BUGGE ble nr. 6 i det prestisjefylte Bundechampionate i Tyskland. Sir Cisco har nå vist at han er helt oppe i årgangstoppen av de tyske unghestene.

Innledende i finalekvalifiseringen vant han sin avdeling med fantastiske 9,1 poeng i teknikk og kapasitet som feltrittshest.


Sir Cisco er ferdig kvalifisert for Bundeschampionate 2011 i feltritt.
Han er dermed LIVSTIDS GODKJENT for varmblodsstamboken i Mecklenburg. Han kan nå stort sette registere sine avkom i alle avlsforbund etter søknad om godkjenning.

RESULTATER AV KALIFISERINGEN:
13. april'11 startet han kl. A og tok 1. plassen av totalt 75 ekvipasjer. Med 8,9.
23. april'11 startet han kl. L og tok 2. plassen av totalt 10 ekvipasjer. Med 8,2.
24. april'11 startet han kl. A og tok 2. plassen av totalt 30 ekvipasjer. Med 8,3.
1. mai'11 startet han kl. A ordinær konkurranse og tok en flott 10. plass av 45 ekvipasjer.
12. mai’11 startet han kl. A og tok 1. plassen av totalt 20 ekvipasjer. Med 8,6.

For å bli kvalifisert til Bundescampionate i feltritt må en 5-åring ha 2 startet i KL A (unghest klasse) til over 8,0 poeng, 1 start i KL L til over 7,0 (unghest klasse. Dette er klassen som 6-åringene må ha to kvalifiseringer i) og i tillegg må man ha et plassering i et ordinært stevne hvor alle tre grenene er med. I unghest klassene blir hestene gitt karakterer på teknikk og kapasitet som feltrittshest


Hingstekåringen 19-20. mars 2011 for Norsk sportsponniavl.

Rasetype og preg: 8,5
Kropsbygning og musklatur: 8
Bein: 7
Bevegelser: 8,5 skritt, 8 trav, 8,5 galopp
Helhet: 8

Bruksprøve: 8,5 – 8,5 – 8,5 - 9 (kapasitet/teknikk/hoppvilje/lynne)
Rideprøve: 8,5

Dommerbeskrivelse:
Harmonisk, høyreist hingst av god type. Vel ansatt hals. Noe steil skulder. Lang, men umarkert manke. Sterk overlingje. Velformet kryss. Godt muskelsatt lår og underlår. Spede frambein. Gode høver. Ledig, gode bevegelser i alle gangarter. Rideprøve: Velbalansert hest med gode gangarter. Viser gode sprangegenskaper under rytter. Løshopping: Meget god prøve.
TILDELT: 2 premie, 1 i Kvalitet
_________________________________________________________

Hingstekåringen 1.-2. april 2011 for Norsk Pintoavl.

Rasetype og preg: 8,5
Kropsbygning og musklatur: 8,5
Bein: 7,5
Bevegelser: 7 skritt, 7,5 trav, 8 galopp
Helhet: 8
Stangmål: 163 cm

Bruksprøve: 6 – 7 – 8 – 8 – 8 (med komentaren, virker litt sliten for dagen. Sprangteknikk: god ryggteknikk, god kapasitet)

Dommerbeskrivelse:
Oppsynt hingst av meget god type, med vakkert hode og velformet hals. Lang, men lite markert manke. Velformet, godt muskelsatt kryss, og god overlinje. Korte piper. Velformede høver. Tørre bein. Trang beinføring i skritt og trav. Veivinnende, knapt taktfast skritt. Taktfast trav med god skulderfrihet. Romselig galopp med god bakbeinsaksjon og innundgripen.
TILDELT: 2 premie, 1 i Kvalitet. Å ble kåret til dagens beste hingst.


Sir Cisco har bestått sin 30-dagers test i Tyskland.
Noten des leistungstests 02.12.09
Trab 7,75
Galopp 8
Schritt 7
Springanlega 8
Springmanier 8
Springvermögen 8
Noten der Testreiter 8
ENDNOTE 30-dagers testen 03.11.09 - 01.12.09:
Total score Note = 7,88
Dressur score Note = 7,71
Spring score Note = 7,81
_________________________________________________________

Hingstekåringen 27.-29. mars 2009 for Norsk Sportsponniavl.
Rasetype og preg: 8
Kropsbygning og musklatur: 8
Bein: 8
Bevegelser: 8 (8 7 9)
Helhet: 8
Bruskprøve: Løshopping: 9 9 8 9 (kapasitet/teknikk/hoppvilje/lynne)
Tømmekjøringsprøve: 9 9 7 8 10
(Fremdrift/Samarbeidsvilje/skritt/helhetsinntrykk/lynne)
Dommerbeskrivelse:
Stor,velutviklet og maskulin hingst av god sportsmodell. Pent hode.
Velansatt, velformet hals. Godt muskelsatt kryss. Føre bein. Noe kort trav.
God rytmisk galopp. Meget gode sprangegenskaper.
_________________________________________________________

Hingstekåringen 13-14. mars 2009 for Norsk Pinto.
Rasetype og preg: 9
Kropsbygning og musklatur: 8
Bein: 8
Bevegelser: 8 (med blant annet 9 i galopp)
Helhet: 8
Bruksprøve: 8 8 8 9 (kapasitet/teknikk/hoppvilje/lynne)
Dommerbeskrivelse:
Harmonisk, edel og høyreist hingst av meget god type. Lettbygd. Velansatt hals. Lang manke. Noe steil skulder. God overlinje. Velforma kryss. Korrekte bein med godt markerte ledd. Gode, lette og aktive bevegelser. God løshopping
_________________________________________________________

Sir Cisco sin bror, Wyoming e. Wind Dancer er også kåret i Mecklenburg PKS 2007. Exp til USA 2008. Hans morsmor er søster med Ferrari PIH 47 (Florestan I)
Sir Cisco sin far, Sancisco (Sandro Hit – Rohdiamant) var overlegen vinner i sin 70- dagers test. Nr. 1 i dressuren og 2 i hoppning. Med 10 for ridbarhet, 9,5 for galopp, 9 for trav og 8,4 for skritt, til sammen med sin 9 i hoppning imponerte han stort.

Arpeggio (e Accord II-Power(e Pilot) vant bruksprøven i Westfalen, og er en meget komplett hingst, selv om han ikke er så gammel, har flere godkjente sønner og høy BLUP-index i både dressur og sprang.
Polany (e Polydor) gjorde også en veldig bra 70 dagers test, å går vansklig hoppning.